Daca tot nu am mers la serviciu ieri, m-am gandit sa ii rasfat pe ai mei cu niste gogosi...cum aveam in casa tot ce imi trebuia...am trecut la treaba!
Poza nu are o calitate prea buna din pacate.
Am pus faina intr-un lighean, ama amestecat-o cu drojdia uscata si cu zaharul, am pus coaja de citrice si sarea si am amestecat usor; am topit margarina si am amesteca-o cu uleiul ca sa imi fie mai usor. Am pus oul este faina si incet incet am inceput sa incorporez laptele, pana s-a terminat si laptele si faina si am obtinut un aluat omogen; am inceput sa pun grasimea putin cate putin si am continuat framantatul. Am lasat aluatul sa creasca pana si-a dublat volumul - la mine a durat cca 1 ora ca era soba calda.
Am uns masa cu ulei si am intins foaia cam de cca 5 mm grosime - am taiat o parte de gogosele cu gura unui pahar, iar cealalata parte cu un cutit zimtat cum mi-a venit la mana. Le-am lasat cca 20 min pe masa ca sa mai creasca, apoi le-am prajit pe rand in ulei incins.
Le-am scos pe hartie absorbanta, apoi le-am pudrat cu zahar vanilat.
Pofta buna!