Gogosi pufoase la cuptor

de Anamaria Cook in Dulciuri, 27 Mai 2015 | 7408 vizualizari

 

Cu-i nu ii plac gogosile sa spuna acum, de multe ori fugim de ele ba pentru ca sunt prajite ba pentru ca ne ocupa prea mult timp. Astazi va aduc o reteta delicioasa de gogosi la cuptor, pufoase si delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 225 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 7 g drojdie uscata
  • coaja rasa a unei portocale
  • un praf de sare
  • unt moale, zahar si scortisoara pr urnat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase la cuptor:

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare.

Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate lingurita de zahar. Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati pana se formeaza ca o spuma la suprafata. Turnati maiaua peste faina si framantati usor. Cand  aluatul incepe sa prinda forma adaugati untul ramas si framantati in continuare pana obtineti o coca moale. 

Acoperiti vasul cu folie alimentara si un prosop curat si lasati la crescut in loc caldut ferit de curent pentru 90 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rasturnati peste o suprafata plana presarata cu faina si framantati pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.

Intindeti aluatul cam 5-6 mm grosime si cu ajutorul unui pahar formati gogosile apoi cu gura unei sticle de plastic decupati un cerc in mijlocul gogosilor apasand usor si indepartand surplusul de aluat.

Asezati gogosile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200C/400F/gaz 6 pentru 10-15 minute sau pana ce gogosile capata o culoare aurie.

Cand gogosile sunt inca caldute ungeti-le cu unt cu ajutorul unei pensule de bucatarie apoi rostogoliti-le prin zaharul amestecat cu scortisoara.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi marocane