Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut . Intr-un bol punem faina (nu toata) facem o gaura mica si adaugam drojdia dizolvata .Untul l-am incalzit putin la microunde si il amestecam cu zaharul ,sarea ,esenta de vanilie si laptele la fel si el caldut.Adaugam tot in bolul unde este drojdia si amestecam.Framantam aluatul adaugand faina pana ce aluatul este nelipicios . Uleiul il turnam intr-o palma si mai framantam putin .Acoperim bolul cu un prosop si il lasam la temperatura camerei circa 1-2 h . Dupa ce aluatul a crescut frumos il intindem pe un blat(eu l-am folosit cel de la bucatarie) l-am taiat in 2 si cu ajutorul unui sucitor am intins pe rand cate o foaie subtirica .Am luat o cana obisnuita si am realizat cerculete .Eu am facut si gogosele (pline) si cu gaura .Pentru cele cu gaura m-am ajutat de un pahar de tuica mai mic adaugandu-l in mijlocul gogoasei.Le am lasat la crescut inca 10 minute Intr-un ceaun am pus ulei la incins . Eu am probat daca uleiul este incins aruncand o biluta mica mica de aluat in ceaun.Adaugam gogosile si le invartim pe o parte si pe cealalta .Le scoatem pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta .Le pudram bine si spor la pregatit !
1
se pot servi goale sau cu orice fel de dulceata , nuttela sau cu orice pofta aveti