GOGOSI PUFOASE

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 2576 vizualizari

 

Aceste gogosi sunt pentru oricine copii,adulti si varstnici indiferent de varsta ne plac la toti.

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg faina,
  • 200 ml lapte,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 plic drojdie uscata(20 gr),
  • 2 oua,
  • 4 inguri de unt,
  • ulei pentru prajit,
  • zahar pudra cu gust de vanilie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GOGOSI PUFOASE:

Intr-un castron punem faina si in mijloc laptele putin caldut,drojdia,zaharul,zaharul vanilat,ouale si untul topit si racit putin. Se amesteca toate foarte bine aluatul pana devine elastic si putin mai  moale .Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde aluatul in foaie mai groasa si cu un pahar taiam rondele si le lasam la dospit pe planseta inca 20-30 minute.Se pot umple si cu gem daca doresti.In tigaia cu uleiul incins se pun la prajit cu susul in jos adica partea de sus sa vina in tigaie partea de jos pentru ca atunci se formeaza acel gol in interior.Dupa ce s-au copt se scot pe servetele absorbante si apoi se pudreaza cu zahar pudra cu gust de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "GOGOSI PUFOASE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si prune