Prima data amestecam intr-un pahar drojdia, zaharul si 200 ml lapte. Lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol, impreuna cu praful de copt.
Adaugam in bolul cu faina, maiaua de mai sus, oul, untul, coaja de portocala, esenta de lamaie si un praf de sare. Framantam bine un aluat, elastic si il lasam la dospit, intr-un loc cald, pentru cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit aluatul, il intindem pe masa infainata intr-o foaie de cca 1 cm grosime si decupam cercuri cu o forma sau un pahar. In mijloc am taiat cate un cerculet cu ajutorul ustensilei de scos coatoare la mere. Lasam gogosile la dospit cca 25 de minute.
Incingem uleiul intr-o tigaie destul de inalta si prajim gogosile, pe ambele parti, pana devin aurii. Le scoatem pe un servet absorbant si le dam prin zahar pudra. Se servesc calde sau reci, langa un pahar de lapte, cafea, ciocolata calda.. Pofta buna !