Gogosi fragede cu iaurt

de Alina26 in Dulciuri, 21 Iul 2014 | 8010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • 200 ml lapte
  • 300 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g drojgie sau 2 pliculete de drojdie
  • 70 ml ulei + ulei pentru prajit
  • o pastaie de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi fragede cu iaurt:

Punem la incalzit laptele cu zaharul si pastaie de vanilie si amestecam pana ze topeste zaharul. Dupa ce s-a racit laptele punem drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia.

Intr-un bol punem faina si sarea, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, iaurtul si coaja de lamaie. Amestecam pana se incorporeaza toate iar apoi incepem sa framantam adaugand laptele cate putin. Trebuie sa iasa un aluat moale.

Incalzim uleiul si il punem treptat pana cand se dezlipeste aluatul de pe maini iar tot uleiul este bine incorporat.

Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intindem jumatate din aluat pe un blat uns cu ulei si incepem sa facem formele cu un pahar.

Punem la prajit in ulei incins, pe ambele parti. Le scoatem si le asezam frumos pe servetele ca sa absoarba uleiul. Continuam pana se termina aluatul.

Adaugam zaharul pudra peste gogosi.

Sa aveti pofta! 

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca drojdia este la pliculet nu este necesar sa o dizolvati, se poate pune direct in faina.

2

Daca vi se pare ca aluatul este prea moale se mai poate adauga faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi fragede cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase turnate cu lingura