Gogosi din aluat de paine

de nilgun in Prajituri, 2 Iul 2013 | 10205 vizualizari

 

Reteta e luata din colectia Adevarul- retete traditionale romanesti.
Nu au crescut asa frumos ca in pozele din carte, dar pentru inceput e bine...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 1 cana de apa
  • o jumatate lingurita sare
  • 2 lingurite zahar tos
  • 1 cub drojdie
  • 1 cana ulei
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat de paine:

Am pus jumatate din cantitatea de faina intr-un castron de plastic. Separat am frecat drojdia cu cele 2 lingurite de zahar tos pana s-a format un lichid gros.  am turnat drojdia peste faina, am pus si o jumatate de cana de apa calduta si am amestecat cu o lingura de lemn.  Am pus apoi si restul de apa calduta, si am framantat cu restul de faina. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Dupa care , pe masa am turnat un pic ulei, am pus aluatul si l-am intins cu facaletul, apoi am decupat cercuri cu un pahar. 

Am incins uleiul intr-o cratita, si am pus gogosile la prajit. Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se muta intr-un castron. Se presara zahar pudra.

Eu nu am avut dulceata sa o pot servi asa, asa ca, am servit alaturi de o cana de ceai roibos *detoxifiant(.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din aluat de gogosi