Cand am mai facut am framantat aluatul cu apa, au fost buni si asa... dar acum adaugand arome si suc de portocale vreau sa va spun ca sunt foarte multumita de rezultat! Sunt pufosi si parfumati, nici nu iti dai seama ca sunt de post!
Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta.
Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.
Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta amestecata cu sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.
Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 6-7 minute) si un se mai prinde de maini.
Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.
Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.
Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.
Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim gogosile pe ambele parti.
Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Dupa ce s-au racit ii servim cu dulceata de mure.
Pofta buna!
1
In loc de dulceata de mure putem sa-i servim cu sos de fructe sau cu alte dulceturi!