GOGOSI DE POST

de marcelika in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 5110 vizualizari

 

Stiti ca se spune "bate fierul cat e cald " ? ei, m-am hotarat sa fac gogosi de post si sa le si arat tuturor ce bunatate mi-a iesit mie , asa ca, sa trecem la fapte...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina ( suntem termite multe )
  • 50 gr drojdie
  • 600 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • o esenta rom
  • o lingurita razatura lamaie
  • zahar pudra ptr "ornat"
  • sare
  • 3 linguri de ulei plus 400 ml pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GOGOSI DE POST:

Se cerne faina , facem loc in mijloc pentru maia (drojdia frecata cu un varf de sare si o lingurita de zahar si o ceasca de apa calduta ) dupa care lasam 15 min sa creasca. 

Restul de apa o incalzim, o amestecam cu esenta , zaharul , sareasi razatura de lamaie, si o adaugam peste maia amestecand cu o lingura. 

Cand nu se mai poate amesteca cu lingura folositi manuta si treceti la incorporat toata faina. La sfarsit adaugati si cele 3 linguri de ulei si incorporati-l bine. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul. 

Le coaceti si le pudrati cu zahar.....POFTA BUNA !!!

TIPS-URI

1

nu m-am putut abtine....am facut si scovergi ...:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "GOGOSI DE POST" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac estonian