Am stat eu sa ma gandesc ce desert sa pregatesc pentru a mai indulci putin aceasta zi friguroasa de toamna ,si uite ca am dat peste reteta de gogosi .Indata am pregatit aluatul si le-am prajit ,totul era perfect parca uitasem de frig , de stropii de ploaie care nu se mai terminau .
Asa mi-am facut eu ziua mai buna ,sper sa va inveseliti si voi ziua cu aceasta reteta.
Tin sa mentionez ca eu am facut portie dubla :D
Am pus drojdia la crescut cu putin zahar si lapte caldut pentru 15 minute.
Intr-un castron incapator am pus faina ,zaharul,praful de sare,zaharul vanilat ,uleiul ,galbenusurile ,coaja de lamaie si drojdia crescuta si am inceput sa framant ,apoi am adaugat laptele pana aluatul devine elastic ,nelipicios .
Am acoperit aluatul cu un prosop de bucatarie curat si l-am pus intr-un loc ferit de curent pentru o ora.
Dupa ce aluatul a crescut l-am framantat putin si l-am impartit in 2 pentru a fi mai usor de intins . Am intins o foaie de aprox 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar.
Cand turtitele au fost gata am pus uleiul la incins intr-o cratita incapatoare si am prajit fiecare turtita .
Dupa ce gogosile mele s-au racorit putin le-am tavalit in zahar praf si erau gata de infulecat .
POFTA BUNA!!!!!
1
ALUATUL TREBUIE FRAMANTAT CU BLANDETE SI MULTA DRAGOSTE
2
SE POATE ADAUGA ZAHAR VANILAT IN ZAHARUL PRAF
3
SE POT SERVI CU DULCEATA ,CIOCOLATA ,ETC.