Gogosi

de karla in Dulciuri, 3 Sep 2013 | 3838 vizualizari

 

Am stat eu sa ma gandesc ce desert sa pregatesc pentru a mai indulci putin aceasta zi friguroasa de toamna ,si uite ca am dat peste reteta de gogosi .Indata am pregatit aluatul si le-am prajit ,totul era perfect parca uitasem de frig , de stropii de ploaie care nu se mai terminau .
Asa mi-am facut eu ziua mai buna ,sper sa va inveseliti si voi ziua cu aceasta reteta.
Tin sa mentionez ca eu am facut portie dubla :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 sau 2 pliculete zahar vanilat (dupa preferinte)
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 75 ml ulei
  • 200 -300 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • PT DECOR : zahar praf
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am pus drojdia la crescut cu putin zahar si lapte caldut pentru  15 minute.

Intr-un castron incapator am pus faina ,zaharul,praful de sare,zaharul vanilat  ,uleiul ,galbenusurile ,coaja de lamaie si drojdia crescuta si am inceput sa framant ,apoi am adaugat laptele pana aluatul devine elastic ,nelipicios .

Am acoperit aluatul cu un prosop de bucatarie curat si l-am pus intr-un loc ferit de curent pentru o ora.

Dupa ce aluatul a crescut l-am framantat putin si l-am impartit in 2 pentru a fi mai usor de intins . Am intins o foaie de aprox 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar.

Cand turtitele au fost gata am pus uleiul la incins intr-o cratita incapatoare si am prajit fiecare turtita .

Dupa ce gogosile mele s-au racorit putin le-am tavalit in zahar praf si erau gata de infulecat .

POFTA BUNA!!!!!

TIPS-URI

1

ALUATUL TREBUIE FRAMANTAT CU BLANDETE SI MULTA DRAGOSTE

2

SE POATE ADAUGA ZAHAR VANILAT IN ZAHARUL PRAF

3

SE POT SERVI CU DULCEATA ,CIOCOLATA ,ETC.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post cu suc de portocale