Gogosi de post

de Sidy in Dulciuri, 19 Mar 2013 | 34953 vizualizari

 

A inceput postul...Si cel mai simplu desert ,care sa va incante papilele gustative , este acesta.
Merg de minune asa simple sau alaturi de un pahar cu ceai aromat.
Nu sunt greu de preparat ,dar sunt foarte gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 6-700 ml apa minerala
  • 200 g zahar
  • 15 g sare
  • 40 g drojdie
  • 50 g margarina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 700 ml ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute.

Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia crescuta.Adaugam apoi, zaharul, 1 zahar vanilat, sarea, coaja de lamaie si margarina tinuta la temperatura camerei.

Framantam bine de tot toate ingredientele cam 30-40 de minute, pina obtinem un aluat pufos.

Acoperim bolul ( vasul) si lasam la dospit, la temperatura camerei, aproximativ 45-50 de minute.

Presaram faina pe un blat , rasturnam aluatul , deasupra presaram putina faina si il intindem cu o grosime cam de 2 cm.

Cu o forma dorita, inmuiata in faina , taiem gogosile .Putem face suluri din aluat, le indoin in doua si apoi le impletim.

Lasam iar la dospit 15 minute.

Punem uleiul la incins intr-o cratita, dar avem grija sa nu se arda.

Gogosile le asezam cu grija in uleiul incins si le coacem pina se rumenesc frumos pe ambele parti.

Le scoatem pe un servet de hartie sa se scurga uleiul , apoi le asezam pe farfuria de servit si dupa ce s-au racit putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zaharul vanilat.

Cine doreste , poate servi gogosile cu dulceata.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Cu cat le framantam mai mult si le lasam la dospit mai mult, cu atat vor fi mai pufoase si mai usoare.

2

Daca atunci cand se coc au un inel alb pe mijloc, inseamna ca sunt reusite , pufoase , usoare si goale la mijloc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu lamaie si crema de branza