Cornuri pufoase cu ciocolata

de Anamaria Cook in Dulciuri, 19 Iul 2013 | 2897 vizualizari

 

Delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • 20 g drojdie
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • o ligurita zahar
  • pentru umplutura eu am folosit o ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolata:

Pentru inceput puneti drojdia la dospit in laptele caldut cu lingurita de zahar si lasati deoparte pentru 10-15 minute.

Cand maiaua este gata  turnati toate ingredientele intr-un castron si amestecati pana ce se formeaza o coca moale. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantati pana ce nu se mai lipeste de maini. Impartiti aluatul in 2 parti egale apoi fiecare parte in cate alte 5 parti.

Tapetati 2 tavi cu hartie de copt apoi intindeti fasii subtiri din aluat, asezati in tavile tapetate cate 5 fasii (una peste alta) fiecare dintre ele fiind unse cu unt.

Puneti tavile in frigider pentru 30 de minute sau pana ce se intareste untul. Intindeti foietajul cat puteti de subtire si taiati-l in triunghiuri egale. Asezati cate o patratica de ciocolata la capatul mai lat al triunghiului si rulati cornurile.

Ungeti cu ou batut si coaceti in cuptorul incins la 190C/375F/gaz 5 pentru 15-20 de minute sau pana ce capata o culoare aurie(sfatul meu este sa fiti cu ochii pe ele deoarece conteaza cat de mari sau cat de groasa este foaia). Presarati cu zahar pudra si serviti calde.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu magiun