Gogosi de post

de Rocsi in Dulciuri, 15 Dec 2010 | 15746 vizualizari

 

Am promis ca azi va dau gogosi de post si ma tin de cuvant...va poftesc pe toti ca sunt multeeee....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri margarina
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri zahar
  • apa minerala de framantat
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta).

drojdia o frecam cu o lingura de zahar.

intr-un lighean punem faina.

peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul.

amestecam bine toate aceste ingrediente.

apoi punem apa minerala,treptat .

framantam pana obtinem consistenta dorita la aluat.

la urma punem intre maini 2 linguri ulei si framantam aluatul cu acesta ,pana ce aluatul face besicute.

il lasam la dospit,la loc cald si acoperit pana isi dubleaza volumul.

cand a crescut,intindem pe masa de lucru putina faina.

luam o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de groasa.

taiem cu un cutit niste dreptunghiuri,iar pe mijlocul fiecarui dreptunghi facem o taietura si rasucim gogosile.(puteti face ce forme doriti).

le punem intr-o tigaie in ulei incins(sa fie cave mai mult ulei).

le scoatem intr-un bol,in care mai intai asezam niste servetele.

la urma le dam cu zahar pudra.

va poftesc la gogosi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Uscatele