Gogosi cu jeleu de kiwi

de simona72 in Dulciuri, 20 Mar 2013 | 3970 vizualizari

 

Initial am vrut un desert cu fructe, ca tot aveam fructe in cos si nu le minca nimeni, dar tot vazind zilele astea gogosi pe site si cum sunt pofticioasa, am decis sa imbin utilul cu placutul. Nu am mai facut pina acum jeleu de kiwi, a fost si pt mine o surpriza cit este de bun...

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 500 gr faina alba de buna calitate
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • jumatate lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • coaja de la o portocala
  • 50 ml ulei
  • jumatate cub de drojdie proaspata

pt jeleu:

  • 5 kiwi
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • o jumatate limeta
  • ulei pt prajit gogosile
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu jeleu de kiwi:

Faceti un aluat dospit din ingredientele mentionate mai sus, sau faceti ca si mine un alaut la masina de paine, ingredientele fiind puse in urmatoarea ordine: laptele caldut, ouale batute, uleiul, sarea, zaharul, coaja de portocala, faina si deasupra drojdia rupta bucatele.

Lasam aluatul sa creasca aproximativ 40 minute, luam jumatate din cantitate, o intindem pe masa de lucru cu sucitorul si cu un pahar sau orice forma rotunda decupam gogosile. Procedam asa pina terminam aluatul, eu am mai pastrat putin aluat,  din care am facut bilute pt decorul gogosilor. Dupa ce am decupat gogosile le mai lasam sa creasca la loc caldut. Intre timp facem  jeleul: am curatat fructele, le-am dat prin robot, le-am pus intr-un vas pe foc cu apa, zaharul, zeama de limeta si am pus si limeta dupa ce am stors-o pt mai multa aroma. Am lasat sa fiarba pina a inceput sa se ingroase putin, iar apoi am trecut-o prin strecuratoare pt a elimina semintele.

Am prajit gogosile dupa ce au crescut, in ulei incins, pina au devenit aramii pe ambele parti. Gogosile le dam prin jeleul de kiwi, le punem pe o farfurie pe care am pudrat-o inainte cu zahar pudra, iar in virf le punem bilute de aluat prajite si date prin jeleu.

Pofta buna, sunt delicioase...!!!!

 

TIPS-URI

1

fructele trebuie sa fie bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu jeleu de kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post