Gogosi cu branza de vaci la cuptor

de stefy_a in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 5761 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 225 g branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 50 g zahar
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu branza de vaci la cuptor:

Drojdia se dizolva in laptele caldut. Faina se pune intr-un vas de plastic, se face un loc in mijlocul ei, si acolo se adauga laptele cu drojdia, branza de vaci bine scursa, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic si omogen. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut, intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer reci, pentru o ora. Dupa acest timp, se asaza aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina si se intinde, cu mana, foaia groasa de aproximativ 1,5 cm

Cu ajutorul unei forme rotunde, se decupeaza gogosile (eu m-am jucat cu printesa mea si le-am decupat cu forme mici, dar va recomand sa le decupati mai mari!!) Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta de cativa cm intre ele. Se lasa la dospit, intr-un loc cald, inca 20-25 de minute. Se dau in cuptorul preincalzit, la 200° C, pentru cca. 20 minute (pana cand sunt rumene).

Cand sunt gata, se pudreaza din belsug cu zahar vanilat!

TIPS-URI

1

gogosi

2

branza de vaci

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza de vaci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau