Gogosi cu branza

de Rocsi in Prajituri, 14 Dec 2010 | 12073 vizualizari

 

Imi era saptamana trecuta pofta de niste gogosi cu branza ,asa ca m-am pus pe treaba si am facut cateva,cat am mancat eu ,ca mama posteste...nu mai am dar fac asta seara de post si maine o sa va servesc promit....

 

INGREDIENTE

  • 20 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingura unt(margarina)
  • 1 canita mica cu lapte pentru framantat
  • coaja de portocala
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • faina cat cuprinde(cand aluatul nu se mai lipeste de maini e gata)
  • umplutura:
  • o mana branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 esenta rom
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • putina faina alba
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu branza:

Mai intai facem aluatul:

drojdia o amestecam cu jumatate lingura zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua.

amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul.

punem maiaua cu amestecul de  ou,laptele,praful de sare,coaja de portocala.

apoi punem faina treptat pana obtinem aluatul dorit.

il lasam la dospit ,la loc cald si acoperit,pana isi dubleaza volumul.

branza o amestecam cu oul ,esenta de rom si zaharul pudra.

mai punem cam 1 lingura faina alba sa legam bine umplutura.

cand aluatul a crescut,presaram niste faina pe masa de lucru si intindem o foaie.

cu un pahar taiem cercuri.

punem branza pe un cerculet ,iar cu altul venim pe dasupra si acoperim(nu puneti prea multa umplutura ca sa nu curga).

le dam drumul intr-un ceaun cu ulei incins.

procedam asa pana terminam aluatul.

le scoatem intr-un lighenas,pe niste servete da bucatarie,apoi le presaram cu zahar pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt