Pere fierte in vin

de Julie in Dulciuri, 22 Iul 2010 | 8400 vizualizari

 

Pere betzivite...cu sos de vin delicios! :)

 

INGREDIENTE

  •  3-4 pere
  • 250 ml vin rosu, dulce
  • 1 lingura cu miere
  • 1 lingura cu zahar
  •  scortisoara   
  •   cateva stafide  
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere fierte in vin:

Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin.

Scoatem perele si stafidele pe o farfurie. In vin,  mai adaugam o lingura cu zahar si lasam sa fiarba ,pana cand se ingroasa putin si devine  ca un sos.

Asezam  perele si stafidele pe o farfurie si le stropim din belsug cu sos de vin .Le putem servi si cu inghetata sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort coronita cu capsuni