By Miha!
Intr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale.
Amestecam foarte bine cu un tel.
La final incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea.
Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.
Rasturnam apoi aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul.
Pe masa tapetata cu faina, intindem o foaie de aproximatin 1 cm grosime.
Taiem gogosi cu un pahar, apoi ii acoperim cu un prosop si ii lasam la crescut inca 1 ora.
Punem ulei intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine.
Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.
Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar amestecat cu putina scortisoara.
Sunt foarte, foarte buni si super pufosi!
Sa aveti pofta!