Gogosi aromate(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Feb 2010 | 7986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cesti apa
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca zahar
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • faina cat cuprinde(depinde de marimea cestii)
  • coaja de lamaie,esenta de lamaie,scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate(de post):

Se dizolva drojdia in putina apa calduta cu o lingurita de zahar.Intr-un castron mare se pune apa calduta,uleiul,zaharul si aromele si se amesteca pana se topeste zaharul.Peste compozitie se pune drojdia dizolvata si se adauga faina in ploaie pana devine un aluat elastic(nu prea tare).Se lasa la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza vo;umul.dupa ce s-a dospit,se infaineaza o planseta si se intind foi de 1 cm grosime,se decupeaza forme si se mai lasa 15 min la dospit pe masa.Se frig in mult ulei incins.Se servesc cu zahar pudra sau dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac a la bunica