Niciodata nu strica ceva dulce! Iar cum prietenele mele sunt pofticioase, eu le fac pe plac!
In primul rand incalzim laptele, in care adaugam drojdia si lasam deoparte amestecul 20 minute. Topim untul. Cand acesta este rece, batem ouale cu zaharul, untul, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. Intr-un bol mai mare cernem faina impreuna cu sarea. Ulterior, punem peste faina amestecul de lapte cu drojdie. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam si amestecul de oua. Framantam bine bine, desi necesita efort credeti-ma ca merita! Poate vi se va parea aluatul subtire, asa trebuie sa fie! Il lasam la dospit 1 ora jumatate. Punem pe masa de lucru faina din plin, unde vom intinde tot aluatul. Incercati sa intindeti aluatul cu mainile, si nu cu sucitorul. Eventual puneti din cand in cand mainile in faina, ca aluatul sa nu se prinda de ele. Odata aluatul intins, luati un pahar si formati gogosile. In centru puteti decupa cu ceva mai micut, eu am folosit gura unei sticle de apa de 0.5. Eu am pregatit atat in cuptor, cat si in tigaie. Pe cele din cuptor le-am pus la foc mediu pe o hartie de copt pe tava, iar pe cele din tigaie le-am prajit in ulei bine incins! Cele din tigaie sunt mai moi, dar cele din cuptor au o usoara aroma de biscuite! Au fost pe placul tuturor! Desi nu am scris ingredientele de la glazuri, va pot spune ca puteti folosi orice! Eu am folosit ciocolata neagra pe care am topit-o pe baie de aburi impreuna cu o lingurita de unt si smantana pentru frisca! La fel am procedat si cu ciocolata alba! Le-am ornat cu alune nesarate, inimioare si cocos! Depinde de gustul fiecaruia, se poate folosi orice!
1
Nu lasati gogosile sa se rumeneasca prea tare in tigaie!
2
Cele din cuptor eu le-am intors, desi nu este necesar!