Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

de Rahela Velicu in Prajituri, 28 Dec 2019 | 4727 vizualizari

 

O prajitura delicioasa! "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 350 ml frisca lichida indulcita
  • 2 plicuri de ciocolata calda cu aroma de caramel

Sirop:

  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom

+ 80 g ciocolata cu caramel de la Milka

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel:

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam compozitiei de albusuri.

 Adaugam si faina si cacao si praful de copt si incorporam usor cu o spatula.

 Coacem blatul intr-un vas de yenna mare uns cu ulei timp de 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade.

 Cat timp sta blatul la cuptor mixam frisca lichida si o separam in 2 boluri. Intr-un bol adaugam si ciocolata calda dizolvata in 2 linguri de apa ( trebuie dizolvata in apa calda, dar o lasam la racit inainte sa o adaugam peste frisca) si mixam inca 2-3 minute.

Pentru sirop caramelizam zaharul, adaugam apa calduta si lasam 10 minute pe foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi adaugam esenta de rom.

Siropul il adaugam peste blatul caldut si lasam 10-20 de minute la racorit.

Adaugam crema de caramel si nivelam, apoi frisca si portionam.

Grilajul de ciocolata ( ciocolata topita pe baie de aburi cu 1 lingura de lapte) il facem pe fiecare prajitura in parte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu ciocolata