Gogosi

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Ian 2017 | 2096 vizualizari

 

Gogosi pufoase impletite sau sub forma de inel, cu coaja de lamaie.
Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita cu sare
  • 450 ml apa calduta
  • 4 linguri zahar
  • Faina cat cuprinde
  • Coaja de lamaie
  • Ulei pentru framantat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand putin ulei, iar la final, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit. Se pune un sucitor peste vasul cu aluat si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.

 Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, (eu am uitat de el si s-a revarsat peste vas :) ne putem apuca de treaba.

Se unge cu ulei masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu orice forma doriti. Eu am facut si impletite, dar si tip inel. Se presara peste ele coaja rasa de lamaie.

 Se prajesc in uleiul incins, pana se fac maronii.

Se servesc cu dulceata sau pudrate cu zahar farin, alaturi de o cana cu lapte.

 Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/gogosi-4.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

22.01.2017, 12:41

Bune gogosi!

kytz 1

22.01.2017, 13:12

Ancutsa 1

22.01.2017, 13:19

Va multumesc mult!
O duminica frumoasa si dulce va doresc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure