Am incercat gogosile facute de bucataras Motan,multumesc ptr reteta au iesit extraordinar de bune :D
Am folosit ingredientele tinute la temperatura camerei.
Am pus drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (pana a crescut) la un loc calduros.Am pus faina intr-un castron mare,am facut o adancitura in mijloc unde am pus maiaua dupa ce a crescut,am adaugat ouale,restul de zahar,zaharul vanilat,un praf de sare,untul si laptele cate putin si am amestecat.Am framantat un aluat elastic care nu sa lipit de mana.Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la caldura cam 1h.Am intins o foaie de 1 cm grosime si am taiat cu un pahar forma rotunda.Am mai lasat sa creasca 30 min.Am incins o cratita cu mult ulei cam 4-5 cm inaltime(cam 1 litru de ulei).Am prajit gogosile in uleiul incins pe rand,le-am intors pe ambele parti pana sau rumenit.Am scos gogosile pe un servetel de bucatarie ptr a absorba uleiul si le-am pudrat cu zahar pudra.
Pofta buna!