Gogosi

de Angelina_Elena in Dulciuri, 2 Oct 2011 | 5805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie(+100 ml apa calduta)
  • 4 lg zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lg smantana
  • 2 lg ulei
  • 350 ml apa calduta
  • 100 ml lapte caldut
  • un pliculet zahar vanilat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

 

Intr-un vas in care framantam punem faina,iar cubuletul de drojdie si cele 4 linguri de zahar le punem in mijloc.Adaugam 100 ml apa calduta,amestecam si lasam putin sa “creasca” drojdia(10-15 minute).Adaugam apoi galbenusurile si laptele caldut si framantam.Apoi adaugam pliculetul de zahar vanilat si apa(350 ml)putin cate putin.Se framanta foarte bine,pana cand aluatul nu se mai prinde de mainii.Cand aluatul este framantat bine,se adauga 2 linguri de ulei(pe marginea vasului),si se mai framanta pana cand vasul in care am framantat ramane curat pe margina.Aluatul se lasa la crescut,acoperit cu un prosop si o perna.Dupa ce a crescut,alutul se intinde pe masa de lucru(tapetata cu faina).Se intinde o foaie mai groasa(1 cm),se taie cu paharul si se mai lasa inca jumatate de ora la crescut.Dupa jumatate de ora se coc gogosile intr-o cratita cu ulei incins…

Pofta Buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu bere(de post )