Gogosele umplute cu crema

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Ian 2013 | 5776 vizualizari

 

Este reteta de ecler,dar mie imi place sa le spun gogosele,pentru ca le dau forma de gogosica.La reteta asta lucram in duet,balanta mea face compozitia,eu le asez in tava,le pun la copt si le umplu cu crema.Folosesc mai multe variante de crema,vanilie,ciocolata,budinca,frisca...

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 250 g margarina unirea
  • 1/2 l apa
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 6 oua
  • Crema
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 200 g unt sau margarina
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele umplute cu crema:

Aluat:

Se fierbe apa cu sarea si margarina pana se topeste, se adauga faina si se amesteca repede sa nu se faca cocoloase. Se lasa la racit dupa care se adauga ouale, unul cate unul. Uneori sunt suficiente 5 oua, daca ele sunt mari. Cu lingurita formam gogosele si le asezam in tava, se coc la foc domol

Crema:

Ouale cu zaharul se freaca bine se adauga amidonul si apoi laptele si se fierbe pe baie de abur pana se ingrosa. Se da de pe foc se adauga esenta de vanilie si se lasa un pic la racit, apoi se adauga untul.

Cand sunt reci, gogosele se taie si se umplu la mijloc cu crema, deasupra putem sa le glazuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele umplute cu crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Constelatialeu 1

18.01.2013, 15:22

Rocsi,imi place sa fac si cred ca incurajarile si laudele primite pe netlog mi-au fost de mare ajutor...

Geanina87 1

18.01.2013, 16:30

ce-as manca si eu una

diana_k 1

21.01.2013, 12:05

foarte bune

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme