Este reteta de ecler,dar mie imi place sa le spun gogosele,pentru ca le dau forma de gogosica.La reteta asta lucram in duet,balanta mea face compozitia,eu le asez in tava,le pun la copt si le umplu cu crema.Folosesc mai multe variante de crema,vanilie,ciocolata,budinca,frisca...
Aluat:
Se fierbe apa cu sarea si margarina pana se topeste, se adauga faina si se amesteca repede sa nu se faca cocoloase. Se lasa la racit dupa care se adauga ouale, unul cate unul. Uneori sunt suficiente 5 oua, daca ele sunt mari. Cu lingurita formam gogosele si le asezam in tava, se coc la foc domol
Crema:
Ouale cu zaharul se freaca bine se adauga amidonul si apoi laptele si se fierbe pe baie de abur pana se ingrosa. Se da de pe foc se adauga esenta de vanilie si se lasa un pic la racit, apoi se adauga untul.
Cand sunt reci, gogosele se taie si se umplu la mijloc cu crema, deasupra putem sa le glazuram.