Prajitura cu capsuni

de LicutaMarin in Prajituri, 9 Iun 2011 | 6415 vizualizari

 

Ca sa nu treaca sezonul capsunilor fara sa fac o prajiturica cu aceste fructe super parfumate, am ales o reteta simpla si la indemana oricui.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 gr iaurt gras
  • 300 gr capsuni
  • 300 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 170 mi ulei
  • 30 gr fulgi migdale
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

1. Se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga iaurtul, apoi uleiul, vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt si sarea.

2. Se unge o tava (25cmx35cm) cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau direct cu hartie de copt. Se rastoarna compozitia in tava. Peste ea se aseaza capsunile taiate sau intregi (eu le-am taiat pentru ca erau foarte mari). La urma se pune peste capsuni fulgii de migdale.

3. Se da la cuptor la foc potrivit 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

4. Cand este gata scoatem tava si lasam sa se raceasca. Taiem prajitura dupa o forma dorita si pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori