Cea mai buna reteta de turta dulce
Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele.
Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie si dam la rece pentru 24 de ore.
A doua zi impartim aluatul in 3 parti si intindem pe blatul presarat cu faina. Presaram faina si deasupra ca altfel se lipeste tare. Decupam si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7 min. Nu lasati mai mult ca se va intari cand se raceste.
Pregatim glazura astfel: mixam albusul cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie pentru 1 minut. Adaugam zaharul pudra si mixam inca 4-5 min. Punem glazura intr-o punga cu capatul gaurit foarte putin sau intr-un pos si ornam turta dulce. Eu am preferat sa folosesc o punga sa iasa cat mai subtiri dungile trasate. In 20-30 de min se intareste glazura peste turta dulce si se poate consuma. Pofta buna!
1
Conditia este sa stea doar 7 min. la cuptor, nici mai mult nici mai putin, ca altfel se intareste cand se raceste.