Unele dintre murăturile care îmi plac mult sunt gogoşarii umpluţi cu varză albă, varză roşie, morcov ras. Luna trecută am pus gogoşari şi câţiva ardei galbeni umpluţi cu varză, erau aşa frumoşi în diferite culori. Am obţinut două borcane de câte 1.5 kg. Le-am făcut poze şi de curând, după ce s-au murat, aşa că am adăugat poze din diferite stadii.
Se spală gogoşarii şi ardeii galbeni şi se curăţă de cotoare.
Varza albă şi varza roşie se taie julienne, morcovul se dă pe răzătoare, apoi se amestecă împreună într-un vas mai înalt cu sare, frământându-le bine.
Se umple gogoşarii şi ardeii cu salata de varză şi se aşază în borcane.
Hreanul se curăţă, se taie în bucăţi potrivite şi se aşază printre gogoşari. Eu am pus şi câţiva castraveţi, nu am avut mulţi. Am pus doar doi, pentru gust.
Separat, se fierbe apa cu oţetul şi mirodeniile, aprox 10 minute din momentul când dă în clocot. Se lasă doar un pic la răcit, apoi se toarnă peste gogoşari şi peste ardei. Se lasă la răcit, apoi se leagă cu celofan. Se depozitează la loc răcoros.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de fierbere: 10 minute
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/gogosari-si-ardei-umpluti-cu-varza.html