Mie imi plac gogosarii in otet, dar am zis sa incerc si o alta varianta. Acesti gogosari in sos de rosii au iesit un deliciu.
Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte.
Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.
Taiem gogosarii fasii subtiri.
Intr-o cratita mai mare punem otetul, uleiul, zaharul, sarea si pasta de tomate, apoi foile de dafin, boabele de piper si mustarul.
Punem cratita pe foc si lasam pana da intr-un clocot, apoi adaugam gogosarii si amestecam cu o spatula de lemn.
Lasam la foc potrivit, aprox 25 de minute, amestecand de 2-3 ori.
Apoi oprim focul si lasam 10 minute deoparte.
Intre timp pregatim borcanele si capacele (trebuie sa fie curate si uscate) .
Incepem sa punem cu o lingura ardeii si sosul in borcane.
Mare atentie sa nu se sparga borcanele ( se pune lama unui cutit sub borcan ).
In fiecare borcan punem ardei pana aproape de marginea de sus, si pana la capac completam cu sos.
Strangem bine capacele.
Le lasam asa aprox 30 de minute, apoi le asezam intr- o patura, pana a doua zi.
Le depozitam apoi in camara.
Acesti gogosari sunt deliciosi, iar sosul este extraordinar de bun (dulce, acrisor) si foarte aromat.
1
In functie de cati gogosari aveti, dupa ce sunt spalati si curatati de cotoare si seminte, stabiliti restul de cantitati pentru toate ingredientele de mai sus.
2
Se pot servi cu friptura.