Ardei copt pentru iarna

de Bunica in Muraturi, 21 Aug 2009 | 41330 vizualizari

 

Pe vremea cand nu se gaseau congelatoare puneam ardeiul copt la borcan.Iarna era o nebunie cand aveam o salata de ardei copt la o friptura. Asa ca m-am hotarat sa va spun cum faceam si cum fac si acum ardeiul copt .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.ardei gras sau capia
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura de,sare,
  • 250 ml.otet
  • 250 ml.ulei
  • 500 ml. apa
  • 2 linguri de zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copt pentru iarna:

Se coace ardeiul, se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste saramura din:

0,500 ml. apa

0,250 ml. otet

0,250 ml. ulei

1 lingura de sare

2 linguri de zahar

Toate acestea se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.

Se aseaza ardeii in borcan si printre ei se pune usturoi taiat marunt  Cand s-a umplut borcanul se toarna solutia preparata anterior si se capseaza.

TIPS-URI

1

din 2kg. de ardei incap in 2 borcane de 0,800 ml.

2

s-ar putea sa va ramana saramura, nu este niciun necaz

3

dupa ce se capseaza borcanul , nu se mai sterilizeaza. Eu am pus ardei cu cotoare si codita , dar si fara cotoare, curatati de samburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copt pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline