Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! - apreciata de toata familia.
Se face atat de simplu!
Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor.
Se lasa la foc mediu pana ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot, moment in care adaugi gogosarii pe care inainte i-ai spalat, i-ai curatat de cotor si seminte si i-ai taiat in felii de un deget grosime.
Reduci focul, pui capac peste vas si lasi sa fiarba 20-25 minute dupa care iei capacul si lasi la fiert in continuare, pentru inca aprox. 30 minute.Amesteca cand si cand.
Trebuie ca sosul sa fie grosut, sa cuprinda toti gogosarii , iar gogosarul sa se fi inmuiat usor.
Fierbinte punem cu lingura (polonic) in borcane curate, sterilizate, punem capacele si infiletam si le bagam in cuptorul preincalzit unde ii mai lasam 15 minute.
Lasam sa se raceasca tot in cuptor.
ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa asa, dar fiecare face exact cum ii place ;;).