Salata asortata

de claudiaO in Muraturi, 8 Oct 2019 | 6468 vizualizari

 

Daca e octombrie...este deja toamna in toata regula si daca e toamna...trebuie sa pregatim camara cu de toate ...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 2 kg castraveti
  • 3 buc morcov
  • 1 bucatica telina si cateva frunze cu cozi
  • cateva frunze de dafin
  • boabe de pier si mustar
  • otet 9 grade
  • sare mare
  • zahar
  • apa
  • borcane cu capac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asortata:

Spalam legumele, curatam de coaja morcovii si telina, iar gogosarii de seminte. Taiem legumele in bucatele mici - 1-2 cm, iar morcovii rondele nu prea groase.

Amestecam toate legumele tocate intr-un lighean.

Asezam in borcane cate 1 frunza dafin, cateva bobite de piper si cateva de mustar, daca avem punem si putin hrean (eu nu am avut), 2 frunze de telina, apoi umplem cu legume. Deasupra mai presam cateva boabe de mustar si piper, asezam o tulpinita de telina cu frunze, punem deasupra 1 lingurita cu varf ce sare si 2 lingurite cu zahar, turnam cam un paharel de tuica (50ml) de otet, apoi umplem borcanele cu apa.

Punem capacele, strangem bine, infasuram borcanele in carpe si le punem la bain marie la foc mediu, pana se schimba usor la culoare sau se ridica bule in borcan.

Scoatem borcanele cu grija din apa fierbinte si le infasuram bine in paturi, pana a doua zi.

Depozitam la loc racoros in beci sau camara.

TIPS-URI

1

puteti adauga si bucatele de conopida

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asortata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet