Gogosari in otet

de Brindusa in Muraturi, 29 Sep 2011 | 9218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
  •  2 litri apa
  • 1 litru otet
  • 3 linguri sare pentru muraturi
  • 3 linguri miere sau zahar
  • 3-4 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 10- 12 foi de dafin
  • 30 g boabe de mustar
  • 30 g boabe de piper negru
  • cateva radacini de hrean
  • 8- 10 borcane de 800 ml cu capac filetat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper. 

Taie gogosarii in jumatati 

Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron. 

 Pune in fiecare borcan cate o bucata de hrean, 1 lingurita de boabe mustar, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1-2 catei de usturoi si putina ceapa. 

Umple borcanele cu gogosari, apasand ca sa intre cat mai multi. Toarna peste ei zeama de otet calduta, ca sa umple borcanele.Inchide-le cu capace.

Borcanele se pastreaza in camara 2-3 luni inainte de a se folosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de mustar