Castraveti covasiti(murati la soare)

de Sidy in Muraturi, 10 Iul 2010 | 16001 vizualizari

 

Sunt convinsa ca sunt foarte multe retete de acest fel pentru a degusta savoarea castravetilor la ora aceasta. Dar aceasta reteta ne place noua cel mai mult....
Sper sa va placa la fel de mult si voua.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti
  • 1 buc radacina hrean
  • marar uscat
  • 2 ardei iuti
  • 6-7 catei usturoi
  • un colt de paine
  • sare
  • apa(
  • la 1 l apa=1 lingura sare)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti covasiti(murati la soare):

 

Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime.
Se curata hreanul si se taie fasii.
Usturoiul se curata.
Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot.
In borcanele dinainte spalate bine, se aseaza castravetii unul linga altul, dupa ce , pe fundul borcanelor am pus marar si 2 catei de usturoi.
Printre castraveti punem fasii de hrean si peste primul rand de castraveti adaugam alt marar si usturoi si un ardei iute.
Adaugam un alt rand de castraveti.
In borcanele cu castraveti punem apa pana la gura borcanului apoi o rasturnam intr-o oala si la 1 litru de borcan se pune o lingura rasa de sare.Eu am pus in borcan de 3 l asa ca am pus 3 linguri cu sare. Punem saramura pe foc pina se incalzeste( dar sa nu fiarba, sa se poata tine degetul in apa) apoi a rasturnam din nou in borcan.
Deasupra punem un colt de paine , acoperim borcanul cu o farfuriuta si lasam la soare sa se mureze vreo 3 zile. Se gusta castravetii si daca nu sunt destul de acri se mai lasa o zi la soare.
Se arunca painea de deasupra.
Se pot servi apoi.Se pastreaza la rece.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti covasiti(murati la soare)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

lia maria 1

12.07.2010, 10:06

dupa atatea cate am degustat pana acu ar merge si un castravete

ada 1

23.07.2010, 21:49

pentru ce piine

Sidy 1

17.07.2014, 07:52

ADA piinea ajuta sa se mureze mai repede

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati