Gogosari cu struguri

de lia maria in Muraturi, 4 Oct 2011 | 7951 vizualizari

 

Este conserva de muratura preferata de familia mea si v-o recomand cu mare drag. Fina, dulce acrisoara, aromata, delicata si tare de efect langa o friptura de orice fel ! V-am convins ?

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 10L.
  • 2 kg gogosari mari
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina telina cu tot cu Frunze
  • 1,5 kg struguri albi cu boabe mari
  • Solutia:
  • 3 l apa plata
  • 1,25l otet
  • 650g miere de albine
  • 625ml ulei
  • 2 linguri cu varf, sare grunjoasa
  • 1 lingura, boabe de piper
  • Foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu struguri:

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.

Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri. Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din telina sau morcov, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.

Asezam gogosarii in borcanul dinainte spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam prea tare.

Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari. Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru 1- 2 zile, dupa care, etichetam borcanul si-l depozitam in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 220 lei
1099.99 lei
879.99 lei

COMENTARII (28)

adry88 1

08.10.2011, 21:28

foarte interesant

Panacris 1

25.09.2012, 21:13

Super tare! Am tot auzit, nu am gustat niciodata, dar va fi in plan toamna asta Intrebarea mea este, pot folosi struguri negrii???Multumesc!

sabiradu 1

26.09.2012, 09:10

Doamnwe ce mult imi placeau si nu i-am mai facut ,cu struguri hamburs sunt grozav de aromati .Felicitari Lia arata exceptional gogosarii tai .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]