Gogosari cu miere in otet

de Ela68 in Muraturi, 4 Oct 2012 | 10890 vizualizari

 

Aceasta reteta are multe parti bune. In primul rand, gogosarii sunt foarte gustosi, nu foarte otetiti si raman crocanti. Se fac foarte simplu, numai ca timpul de prelucrare dureaza 3 zile.

 

INGREDIENTE

  • 5kg gogosari
  • 175 gr sare grunjoasa
  • 500 gr zahar
  • 750 ml otet din vin (9 grade )
  • 1/2 pahar miere ( pahar de 250 ml )
  • piper, foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu miere in otet:

Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte

Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine. Amestecam cu o lingura de lemn cat de des putem.

 Se observa cum a doua zi au scazut aproape la jumatate. Adaugam otetul si mai lasam inca o zi, amestecand de cateva ori, sa se inglobeze bine.

 A treia zi, luam o parte din lichidul format si-l fierbem cu cateva foi de dafin si boabe de piper. Cand aproape s-a racit adaugam mierea si lasam sa se topeasca.

 Punem zeama peste gogosari , mai lasam 2-3 ore si ii asezam, de fapt ii presam  in borcane.

 Din cantitatea de mai sus ies aproximativ 3kg muraturi. Poate pare complicat, o sa vi se para mai simplu dupa ce faceti prima data, insa merita efortul, sunt exceptionali ! Ii putem consuma ca garnitura sau in diverse salate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu miere in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ela68 1

04.10.2012, 20:03

Puteti sa incercati din cantitate mai mica sa vedeti daca va plac.

mamaieelena 1

05.10.2012, 22:13

Ela68 1

06.10.2012, 00:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu conopida la murat