Reteta imprumutata din revista "fan branza", primita in dar de la cei de la Delaco...a suferit ceva modificari, dar este oricum delicioasa...
Spanacul, l-am lasat peste noapte in frigider la dezghetat. Feliile de paine le-am inmuiat in lapte, apoi le-am scurs intre palme de surplusul adunat. Am pus in blenderul robotului spanacul, jumatate de paine si un ou. Am pornit robotul pt cateva secunde, am adaugat si restul de paine, celalalt ou si putina sare si am mai pornit robotul pt cateva secunde, pana sau maruntit si incorporat ingredientele. Am transferat compozitia intr-un castron ancapator, am adaugat branzeturile rase, faina, am potrivit de sare si am amestecat cu o spatula compozitia.
Punem o oala cu apa si sare la fiert. Intre timp, cu mainile umede, formam gnocchi sau galuste din compozitia de spanac. Le punem in apa clocotita si le lasam sa fiarba maxim 5 minute pana se ridica la suprafata. Le scoatem cu o spumiera si le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei de masline.
Pt sos:punem uleiul intr-o craticioara cu pereti dublii, adaugam faina si amestecam cu un tel tip para pana faina se desface. Adaugam treptat smantana, amestecam pana sosul se ingroasa si da cateva clocote. Adaugam cascavalul ras, branza camembert taiata bucatele si amestecam pana se topesc branzeturile. Potrivim de sare. Turnam sosul peste galustele de spanac, presaram deasupra piper proaspat macinat si frunze de cimbru proaspat. Dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Serviti mancarica calda. Sa aveti pofta!!
1
reteta originala prevede spanac proaspat, frunze de salvie si in loc de sosul de branzeturi, doar ementaler ras deasupra...