Gnocchi de morcovi in unt aromat

de Anett in Paste, 22 Apr 2016 | 3883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 2 galbenus
  • 50 gr cascaval ras
  • 250 gr faina
  • 50 gr unt
  • sare
  • 3 catei usturoi
  • salvie ( dupa gust )
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de morcovi in unt aromat:

Curatam morcovii si le taiem in rondele. Le punem intr-un castron cu apa sarata si le fierbem pana devin moale.

Strecuram bine si le asezam intr-un bol mare. Lasam sa raceasca cateva minute, apoi cu un blender maruntim bine, adaugam galbenusurile, sarea si cascavalul si amestecam in continuare. Apoi incorporam si faina. 

Scoatem aluatul din bol si punem pe masa infainata. Din acest amestec ( destul de lipicios) formam rulouri subtiri si taiem bucati mici, aproximativ de 2 cm.

Le fierbem in apa sarata circa 5-6 minute.

Intr-e timp pregatim sosul. Topim untul, adaugam usturoiul pisat si frunzele de salvia. Prajim pentru cateva minute, apoi introducem galustele bine strecurate. Amestecam bine si servim cu cascaval ras.

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie lipicios, daca adaugam prea multa faina, galustele vor fi tari ca piatra

2

Pentru un gust intens este sfatuit sa folosim parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de morcovi in unt aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu vinete si rosii