Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella

de divainbucatarie in Paste, 17 Feb 2011 | 7825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 500 g cartofi fierti in coaja
  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru sos:
  • 1 conserva rosii
  • 2 frunze proaspete de busuioc sau 1/2 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 2 felii sunca curcan -60 g
  • 3 linguri smantana
  • 250 g mozzarella
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella:

Cartofii fierti si curatati de coaja ii dam prin razatoare. Ii amestecam apoi cu faina si ou si facem un aluat.

Presaram faina pe suprafata de lucru. Luam aluat si il rostogolim pana obtinem un cilindru cu o grosime de 2-3 cm. Taiem bucatele cu o lungime de aprozimativ 2 cm si apoi le modelam cu furculita pe ambele parti.

Intr-o oala punem 2 l de apa si 3 linguri de sare. Cand apa da in clocot punem gnocchi sa fiarba. Nu vort avea nevoie decat de 6-7 minute, pana se ridica la suprafata. Ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o tava si ii stropim cu putin ulei.

Pentru a pregati sosul calim mai intai in unt ceapa si usturoiul, apoi adaugam rosiile, sare, piper si busuioc. Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase.

Intr-un vas termorezistent punem un rand de gnocchi, apoi il acoperim cu sos de rosii, peste acesta punem un strat de mozzarella rasa, iar un rand de gnocchi, sunca de curcan feliata, smantana, mozzarella, sos de rosii si iar mozzarela rasa.

Dam vasul la cuptor pentru 20 minute, la 200°C, si servim fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi con gorgonzola al forno