Ghiveci la tigaie cu zucchini

de Valclaudia in Mancaruri de post, 15 Mai 2016 | 4452 vizualizari

 

Mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 2 zucchini lunguieti (500 gr. cantitatea totala)
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei kapia rosii
  • 2 cepe mici
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite pasta de ardei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci la tigaie cu zucchini:

Ceapa si ardeii se curata, se spala.

Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie bucatele.

Punem ceapa si ardeiul la sotat in ulei de masline pentru 5 minute la foc mediu.

Zucchini se spala, se sterg cu un prosop absorbant, apoi se taie pe orizontala in sferturi / fasii, apoi ii feliem cu tot cu coaja.

Adaugam bucatile de zucchini peste legumele sotate, presaram sare si piper dupa gust, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa se gateasca la foc mediu pana scade apa lasata de zucchini.

Rosiile le spalam si le taiem bucati. Le adaugam peste legumele din tigaie, amestecam si la scurt timp observam ca rosiile se vor gati si vor forma un sos care va invalui restul legumelor.

Adaugam 2 lingurite pasta de ardei, amestecam, oprim focul si presaram marar verde proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci la tigaie cu zucchini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi