Ghiveci de legume

de nilguin in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 5812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 roşii mari şi cărnoase
  • două cepe medii
  • 2 dovlecei medii
  • o vânătă
  • un ardei capia
  • o mână de bame
  • 2 căţei de usturoi
  • o foaie de dafin
  • o legătură de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Se curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici.

Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi se taie în bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt.

Se pun 3 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui, după dorinţă, să se încingă. Se călesc pe rând vinetele, se adaugă apoi ardeii, dovleceii, bamele, ceapa şi usturoiul, şi se lasă şi ele să se aurească. Se adaugă roşiile şi foaia de dafin, se condimentează după gust. Se pun toate într-un vas de lut sau yena (ce avem la îndemână) şi se dă la cuptor.

Înainte de a servi se adaugă o ploaie de pătrunjel tocat. 

TIPS-URI

1

Dacă veţi folosi oala de lut vă asigur că gustul va fi unul deosebit, amintind parcă de mâncarea de la ţară. Putem servi cu pâine proaspătă de casă sau cu pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

horia 1

13.04.2011, 18:47

dupa cum arata,sunt convins ca este rustica 100%.ce bunatate!

adasev12 1

13.04.2011, 21:22

cum arata bame? ca eu una habar n-am... ...nu ai o pza sa o postezi?....altfel f bun ghiveciul...mie imi palce mult.... ....aaaaa.....si fii binevenita in gasca noastra nebuna

nilguin 1

14.04.2011, 22:36

multumesc mult

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume