Ghiveci cu legume si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 29 Apr 2011 | 13718 vizualizari

 

Nu pot sa spun ca exista o reteta standard pentru a prepara acest fel de mancare Suntem liberi sa alegem felul de carne sau legumele, in functie de gusturi, nevoi, preferinte, sezon!

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • condimente:  sare, putin piper, oregano, tarhon,
  • legume: morcovi, cartofi, ceapa, praz, ardei gras si ardei capia, telina, pastarnac, pastai, dovleac, mazare,  verdeata, 2 rosii intregi si 5-6 rosii date pe razatoare.

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume si piept de pui:

Prajim pieptul de pui timp de 15 minute pana s-a rumenit usor, fara a il usca!,  adaugam ceapa si o calim impreuna cu carnea, iar apoi adaugam legumele (taiate in cuburi mari) si condimentele.

Din acest moment e de preferat sa nu se mai intervina deloc si sa lasam totul la foc potrivit, pana se patrund bine si legumele (daca amestecam prea mult legumele se vor  marunti) Nu e nevoie sa adugam apa pentru ca vor lasa legumele suficient cat sa fiarba! Spre sfarsit se adauga sucul de rosii si se amesteca incet! Mai lasam sa fiarba 10-15 minute si in final adaugam patrunjelul.

Pofta buna!


TIPS-URI

1

Rosiile in stare naturala confera un gust usor  acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pak choi cu pui