Aceasta friptura este preferata nepotilor!
Reteta romaneasca
Intr-o oala incapatoare amestecam uleiul cu condimentele. Spalam bine pulpele, le lasam sa se scura de apa sau le stergem cu prosoape de hartie apoi le punem in uleiul cu codimente. Le amestecam bine apoi le dam la rece pentru o ora.
Curatam ceapa, morcovul si le spalam. Ceapa o taiem in 8, morcovul il taiem rondele iar marul il taiem in doua, il curatam de casuta si seminte si il feliem. Usturoiul se curata.
Scoatem carnea din frigider si o asezam in tava. Punem morcovii, ceapa, marul si usturoiul. Deasupra asezam crengutele de rozmarin. Turnam apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa o jumatate de ora scoatem tava, indepartam folia, stropim carnea cu sosul format si dam din nou la cuptor. Urmarim sa vedem cum se rumeneste. Daca mai trebuie, mai stropim carnea din cand in cand.
Dupa ce s-a rumenit bine, pe placul nostru, o scoatem din cuptor si o servim alaturi de garnitura preferata si cu muratura.