Fiindca avem in gradina de toate, azi am facut un ghiveci (o amestecatura de legume) specifica mie. Finalul este cel scontat... bun, bun tare. Si pot sa zic si sanatos. Mentionez ca am facut intr-o cratita de 4l. Asta pentru mine este sablonul, fiindca gatesc si pentru parintii mei si mai sunt si copii prin preajma si poftesc, asa ca-mi dau de pomana cit sunt in viata...fiindca dupa nu se mai stie...
Am curatat ceapa, prazul ardeiul si le-am spalat bine, apoi le-am tocat si le-am pus la calit cu uleiul. Cand s-au inmuiat bine am adaugat 1,5 l apa calda, am potrivit de sare, piper si vegeta si am lasat sa fiarba bine.
Intre timp am oparit rosiile si le-am decojit, apoi le-am tocat marunt si le-am adaugat peste continutul din cratita. Am adaugat si foaia de dafin si zaharul si am lasat sa fiarba inca 15 minute, dupa care am adaugat orezul bine spalat si am lasat la fiert inca 10 minute, dupa care am oprit plita si am lasat ca orezul sa-si mareasca volumul.
Gata ghiveciul lui Mala care a iesit neasteptat de bun.
Pofta buna!
1
Se poate servi cu diverse: fripturi, snitele, cirnati, ciolan fiert, gratare, chiar si rasol
2
frunzele de patrunjel le folosim numai pentru decor
3
Cui ii place mai picant poate adauga la fiert un ardei iute sau a se consuma ca atare.
4
Putem servi fara carne fiindca este foarte gustos si satios