In cautare de o reteta speciala pentru una dintre numeroasele zile pe munte, am dat peste minunile acestea incredibil de gustoase si cu un aspect inedit :D
Aluatul se lasa la dezghetat si intre timp se prepara umplutura.
Albusul de ou se bate cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine lucios, dupa care se pun si esenta si migdalele macinate (daca pare prea lunga compozitia, mai adaugati migdale, ea trebuie sa nu curga deloc cand e gata).
Aluatul se taie in dreptunghiuri de cca 7cm x 5cm. Pe fiecare dreptunghi se aseaza un cilindru cu umplutura (nu puneti foarte multa pentru ca o sa se desfaca aluatul la copt) si se impatura (dupa ce ungem putin marginile cu apa), dar se lasa o margine de cca 1cm neacoperita. Aceasta se taie in 4 locuri pentru a forma "ghearele" ursului :)
Ghearele se ung cu amestecul de galbenus si lapte si se tin in cuptor pana cand se rumenesc, cca 40-45min.
Regret ca nu am poze si de pe parcurs, dar ma grabeam si eram cu bucataria in renovare.
1
Eu am folosit pentru unele gheare de urs si umplutura cu branza telemea amestecata cu ou si chimen.
2
Sunt sigura ca sunt foarte bune umplute cu nuca macinata in loc de migdale, sau chiar cu gem, Finetti sau alta crema de ciocolata etc.