Gepuk (Tocanita condimentata de vita)

de nico15 in Vita, 17 Noi 2010 | 5847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Muschi de vita 1 kg taiat in bucatele de 50 g
  • Ceapa Salota 100 g taiata cubulete mici / feliute subtiri
  • Usturoi 50 g pisat
  • Galangar 30 g pisat
  • Coriandru 15 g praf
  • Nucsoara 5 g praf
  • Zahar Brun 50 g
  • Zeama de lamaie 25 g
  • Sos dulce de Soia 5 linguri potrivite
  • Apa 4 dl
  • Zahar, dupa gust
  • sare    dupa gust
  • Morcov  60 g
  • Telina Apio 40 g
  • Ridichie 1 bucata
  • Ceapa verde 2-3 fire
  • Dessign: Taitei de orez
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gepuk (Tocanita condimentata de vita):

 Muschiul de vita se pune la fiert se adauga sare si piper si se lasa aproximativ  1 ½ ora, se incearca iar cand este gata se ia de pe foc, se lasa la racit. In acelas timp se adauga ceapa se piseaza toate condimentele(galangar,nucsoara,coriandru) si se pun impreuna cu celelalte ingrediente intr-un castron.

Carnea s-a racit se taie in cubulete sau feliute subtiri  si se inmoaie in castronul cu ingrediente, lasandu-se aproximativ 10 minute, dupa care tot amestecul se pune intr-o tigaie si se frige in putin ulei. Dupa care se adauga si restul de ingredienteusturoi,zahar brun, zeama de lamaie, sosul de soia) se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca la foc mic. Se poate servi cu o garnitura de legume:

Morcov taiat cubulete, ceapa verde taiata mic pe lungime, ridichii taiate in sferturi, telina apio in cubulete, toate se soteaza in putin ulei  si se aranjeaza intr-un inel, se mai taie trei felii subtiri de morcov se trag putin la tigaie. Se prajesc niste teitei de orez si se va aranja preparatul ca in maginea alaturata.

Acesta este unul din preparatele  realizate de mine cu care am castigat locul III lea.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

condimentele specifice se gasesc la metro sau la magazinele chinezesti

Daca ti-a placut reteta noastra "Gepuk (Tocanita condimentata de vita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]