Gem si sirop de capsuni

de cec in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 9713 vizualizari

 

La noi se bea fff mult suc si ca sa nu mai cumparam sucuri am ales sa fac siropuri de fructe pt a avea cu ce face suc.
Cum anul acesta mi s-au parut destul de scumpe capsunile nu am luat decat ~3kg de capsuni din care am scos 2,250l sirop si 3 borcanele cu gem

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg capsuni 
  • 2 kg zahar 
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem si sirop de capsuni:

Am spalat bine capsunile si le-am pus in cratita alternand cu zaharul si am lasat pana s-a topit zaharul, amestecand din cand in cand in ele. Cand s-a topit zaharul am strecurat.

Sucul obtinut l-am pus in sticle pe care le-am sterilizat bain marine pt a tine fara probleme si fructele ramase le-am folosit pt gem.  Am mai adaugat 500g zahar, am pus pe foc si am fiert pana s-a legat, luand spuma cand era cazul (eu l-am fiert la foc potrivit, stand langa el si amestecand mereu) Aproape de sfarsit am adaugat zeama de lamaie si am mai fiert pana s-a legat bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem si sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise