Gem de visine

de delia64 in Dulceata / Gem, 3 Iul 2014 | 9390 vizualizari

 

Din visinele ramase de la prepararea siropului am facut un gem aromat si gustos .
Il folosesc la prepararea prajiturilor , cornurilor , haiosului si clatitelor .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. de visine ramase dupa scoaterea siropului
  • 1 kg. de zahar
  • 1/2 conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Se pun visinele intr- un vas de inox cu fund dublu , se aseaza o plita pe ochiul aragazului  pe care asezam vasul cu visine .

Se adauga zaharul daca dorim gemul mai dulce .

Amestecam din cand in cand , lasam sa fiarba incet .

Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine si mai lasam sa dea cateva clocote .

Punem intr-o  farfurie o lingura cu gem si daca este bine legat si nu curge  este gata  de fiert .

Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate si se pune capacul .

Se aseaza intr-o ladita la dunt uscat pana a doua zi cand asezam borcanele in camara .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Vasul in care facem conservele trebuie sa fie cu fund dublu pentru a nu se lega .

2

Lingura cu care amestecam trebuie sa fie din lemn si sa o folosim numai in acest scop.

3

Fructele trebuie sa fie bine coapte si sanatoase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

delia64 1

05.07.2014, 23:29

Lavinia

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:49

foarte bun

IonescuAdriana 1

03.07.2018, 22:56

Buna seara aveti 3 propozitii pe care nu le-am inteles....
Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine si mai lasam sa dea cateva clocote .

Se aseaza intr-o ladita la dunt uscat pana a doua zi cand asezam borcanele in camara .

Vasul in care facem conservele trebuie sa fie cu fund dublu pentru a nu se lega .
Multumim pt precizari
"butonat" ,"la dunt" ,"pt a nu se lega "

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de visine