Dulceata de gutui cu nuci

de Bucataras Medi in Dulceata / Gem, 30 Noi 2013 | 9550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 cani cu cubulete de gutuie
  • 2 cani apa(folosim o cana de 250 ml)
  • 1,250 kg zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie si jumatate
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui cu nuci:

Curatam gutuile de puf,le spalam,le taiem in jumatate si indepartam partea lemnoasa.Taiem cubulete gutuile si le stropim cu zeama de la o lamaie .

Facem siropul................fierbem apa cu zaharul pana cand obtinem un sirop legat.Cum ne dam seama daca siropul este legat?.................intr-un pahar cu apa rece turnam cateva picaturi de sirop.Daca se formeaza bobite mici pana cand acesta ajunge la fundul paharului inseamna ca este  legat.Daca se dizolva in apa atunci mai lasam la fiert.

Cand siropul este bine legat adaugam cubuletele de gutuie si lasam la fiert,la foc potrivit,circa 50 de minute.(pana cand dulceata isi schimba culoarea capatrand o culoare frumoasa rosiatica).

Avem grija ca din cand in cand sa amestecam in dulceata.

Spre final adaugam zaharul vanilat,nucile prajite si zeama de la o jumatate de.lamaie .

Ce trebuie sa facem.............nucile le prajim(eu le-am prajit in cuptorul cu microunde........le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze).Dupa ce se racesc  frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati potrivite.Mie imi plac bucati mai maricele dar daca doriti le puteti sfarama cu sucitorul.

Repartizam dulceata fierbinte in borcane curate si bine uscate .Capacim si asezam borcanele cu capacul in jos.Acoperim borcanele cu paturi si lasam pana la racirea completa.

Depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bucataras Medi 1

30.11.2013, 22:03

tare buna Rocs.

Bucataras Medi 1

30.11.2013, 22:04

da Dia are o culaore care si pe mine m-a mirat......e tare frumoasa.

laura_n 1

01.12.2013, 11:26

ti-a iesit minunat! are o culoare superba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de visine