Gem de cirese

de Ela68 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2013 | 3737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 gr cirese negre, pietroase
  • 400 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Curatam ciresele de codite, le spalam si le scoatem samburii.

Punem la fiert apa impreuna cu zaharul si lasam pana siropul se leaga.

Adaugam fructele si cand incepe sa fiarba indepartam spuma formata.

Pentru ca imi place sa ramana fructele intregi, cam dupa aproximativ 20 de minute de cand a inceput sa fiarba si am luat toata spuma, eu scot din zeama si las atat cat fructele sa fie acoperite.

Adaug zeama de lamaie si mai las sa fiarba cateva minute la foc mic pana zeama este legata, proband cu o lingura rezulta picaturi bine conturate.

Se pune fierbinte in borcane si se lasa acoperite pana se racesc complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

nilgun 1

17.06.2013, 20:36

haha ..pietroase se numesc , chiar daca sunt ele pretioas de bune

Corinuta 1

17.06.2013, 21:50

Ela68 1

17.06.2013, 22:15

la cat am dat pe ele sunt si pretioase

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese fara zahar